Informatii COVID-19(CORONAVIRUS)

INFORMARE  IN PRIVINTA  PROTEJARII POPULATIEI  IN CONTEXTUL  NATIONAL  CREAT

DE COVID 19-CORONAVIRUS

 

STIMATI CETATENI ,

 

              In contextul  national  deja cunoscut de toata lumea , va aducem la cunostinta  ca in urma  adoptarii   HOTARIRII DE GUVERN   nr.6/09.03.2020 , se impun urmatoarele  masuri:

 1.Se interzice  adunarea  populatiei  in grupuri de peste  100 de persoane  fara avizul  DSP.

 2.Se interzice  efectuarea  de transport  in comun  spre si dinspre Italia  si China  indiferent  de modalitatea de  transport.

 3.Toate  SPATIILE  COMERCIALE  au obligatia  de a dezinfecta  periodic  mânerelor  usilor  si de a evita aglomeratia  la casele de marcat .

 4.In institutiile publice   se recomanda  pe cit  posibil  restrictionarea  accesului publicului  si desfacurarea  activitatii  de acasa  de catre  personal .

 

  La nivelul  Primariei  comunei  Ruginesti  am luat decizia  continuarii activitatii , pentru a veni in  sprijinul  dumneavoastra, insa cu citeva restrictii :

 

         1.Va rugam sa va deplasati la  sediul  primariei DOAR  pentru probleme ce nu suporta aminare. Personalul din cadrul Primăriei comunei Ruginesti  care intră în contact direct cu publicul va identifica dintre persoanele care se adresează acestora pentru soluționarea diferitelor probleme pe cele care au efectuat deplasări în afara țării în ultimele 15 zile folosind ca instrument de lucru modelul declaratiei  prevazut de lege . Situațiile cu persoanele identificate vor fi transmise Direcției de Sănătate Publică Vrancea zilnic, la sfârșitul programului de lucru .                   

        2.Pina cel mai devreme   la data de 31.03.2020 se supenda audientele  primarului  si a celorlalte  compartimente.

         3.In tot sediul  primariei  vor fi luate masuri de  dezinsectie  atit pentru personal   cit si pentru populatie .

        Dincolo de  masurile anuntate  mai sus ,  va rugam  ca in propria locuinta  si nu numai sa luati  masura dezinfectarii   dese a mâinilor cu solutie  specifica , spirt  , apa sau sapun .Evitati deplasarile in zonele aglomerate daca nu este  absolute necesar.Nu intrati  in contact cu persoane venite  din Italia sau China  .Daca  a-ti intrat deja  in contact ,respectati-va  semenii  si obligatia legala de a  anunta DSP VRANCEA  si de a va autoizola la domiciliu  minim 14 zile   .Masca de protectie  nu este  necesara  decit in cazul  persoanelor  bolnave  sau care se afla  in preajma  pacientilor  confirmati  cu CORANAVIRUS .

          LA NIVELUL COMUNEI RUGINESTI  NU EXISTA CAZURI  DE CORONAVIRUS  CONFIRMATE .NU EXISTA  MOTIVE DE PANICARE A POPULATIEI , ESTE INSA NORMAL CA IN ACEASTA PERIOADA  MAI  MULT DECIT ORCIND  SA RESPECTAM NORMELE DE IGIENA .

 

HOTARIRE SI PLAN MASURI CORONAVIRUS

ANUNT PROGRAM RELATII CU PUBLICUL

HOTARAREA NR. 67 - PRIVIND STABILIREA UNOR MASURI DE LIMITARE A RASPANDIRII INFECTIILOR SARS COV-2